ABOUT

IGOR JAGYCH je autorski niche modni brend osnovan 2017. godine u Beogradu. Odiše bezvremenim dizajnom koji spaja prošlost i budućnost. Celokupna estetika inspirisana sofisticiranošću i elegancijom stvara prostor između aktuelne mode i vremena ispred nje u budućnost. Svi komadi odeće, koji se proizvode u manjim količinama, sašiveni su od najfinijih materijala koji dolaze iz svih krajeva sveta.


Kreacije su izrađene lično od strane dizajnera i njegovog malog tima sa velikom pažnjom, ljubavlju i posvećenošću do najsitnijeg detalja. Od osnivanja modne linije kreacije odišu duhom visoke mode na savremen način, tek toliko da se žena koja ih ponese oseti ekstravagantno, otmeno i unikatno odeveno. Igor je isključivo okrenut kreiranju ready-to-wear garderobe.

Inspirisan arbitrima stila kao što je Ser Anthony Eden, Igor voli da kaže da stvara po magičnoj formuli koja nalaže da uvek treba biti pola koraka iza aktuelne mode i dva koraka ispred nje u budućnost jer to čini pravi stil.

Prosede mog rada kao modnog kreatora je: možda odelo ne čini čoveka, ali dosta govori o njemu. Pri čemu ne smemo zanemariti ličnost jer ona svojom emanacijom oplemenjuje odeću.”

Pored osnovnog sezonskog asortimana, u okviru modne linije postoji ekskluzivna usluga custom-made. Ova usluga uključuje dizajn i izradu kreacija posebno rađenih po potrebama klijenata koja podrazumeva rad sa Igorom lično.

Modna linija IGOR JAGYCH privukla je pažnju javnosti za veoma kratak vremenski period, pre svega svojim nesvakidašnjim pristupom modi, dizajnom i pričom koja je opisuje. Originalnost modne linije prepoznali su modni magazini ELLE i Harpers Bazaar, Gloria, Politikin Bazar i inostrani magazini poput ruskog Art of Portrait, na čijim stranicama su i objavljene naše kreacije; kao i u mnogim drugim štampanim i internet medijma.

I na kraju osnivač brenda je Igor Jagić, rođen u Beogradu 3. jula 1989. Osnovne akademske studije završava 2013. godine na Univerzitetu Singidunum, odsek industrijski dizajn i inženjerski menadžment. Nakon što je ispunio svoju dugu karijeru profesionalnog modela, odlučuje da se fokusira na stajling. Tada započinje karijeru stiliste gde je sarađivao sa mnogim poznatim ličnostima. Po završetku studija odlazi u Švajcarsku kada dobija posao kreativnog direktora za mušku liniju u Ciriškom modnom brendu za koji je radio dve godine. Godine 2018. dobija poziv da postane deo redakcije srpskog izdanja magazina ELLE kao modni stručni saradnik. Od 2018. do 2020. radio je za časopis Men’s Health srpsko izdanje u kome je uređivao modne strane. Usavršavanjem svog zanata u Hrvatskoj, Švajcarskoj i Italiji put ga navodi na kostimografiju koju takođe upisuje u svoj radni portfolio a koji ostvaruje kroz mnogobrojne projekte, plesne i pozorišne predstave, kratkometražne filmove, prestižne kulturne događaje i mnoge druge anganžmane.