ABOUT

IGOR JAGYCH je premium ready-to-wear brend osnovan 2017. godine u Beogradu. Odiše svedenim krojevima, minimalističkim dizajnom i savremenom stilizacijom inspirisanom otmenošću, ekstravagancijom i visokom modom na jedan moderan i futuristički način.

Svaki komad garderobe izrađen je lično od strane dizajnera i njegovog tima  sa velikom pažnjom, ljubavlju i posvećenošču do najsitnijeg detalja. Estetika brenda utemeljena je u konceptualnoj umetnosti odakle dizajner crpi inspiraciju a sama egzekucija krunisana je delikatnim materijalima visokog kvaliteta.

“Vreme depersonalizovane mode je prošlost. Prosede mog rada kao modnog kreatora, dizajnera, stiliste je: možda odelo ne čini čoveka, ali dosta govori o njemu. A ličnost? Ona svojom emanacijom oplemenjuje odeću.”

Brend je namenjen onima koji su u skladu sa sobom i koji žive svoju originalnosti. Svaka kolekcija ima novu priču, ali sve dele jednu istu vrednost, a to je važnost da pronađemo svoju posebnost i prihvatimo je.

“Verujem da je svako od nas došao u ovu realnost sa svojom unikatnošću. Veoma je važno da budemo svoji jer sve drugo je lažno i činiće nas nesrećnim. ”

Pored osnovnog sezonskog asortimana, u okviru modnog brenda postoji ekskluzivna usluga custom-made koja uključuje dizajn i izradu kreacija posebno rađenih po željama klijenata.

Brend IGOR JAGYH privukao je pažnju javnosti i medija za veoma kratak vremenski period, pre svega svojim nesvakidašnjim pristupom modi, dizajnom i pričom koja opisuje ovu modnu kuću. Kvalitet brenda prepoznali su kako domaći modni magazini kao što su ELLE i Harpers Bazaar tako i strani poput ruskog Art of Portrait, na čijim stranicama su i objavljene kreacije sa potpisom ovog brenda.

I na kraju osnivač brenda je Igor Jagić, rođen u Beogradu 3. jula 1989. Osnovne akademske studije završava 2013. godine na Univerzitetu Singidunum, odsek industrijski dizajn i inženjerski menadžment. Nakon što je ispunio svoju dugu karijeru profesionalnog modela, odlučuje da se fokusira na stajling. Tada započinje karijeru stiliste gde je sarađivao sa mnogim poznatim ličnostima. Po završetku studija odlazi u Švajcarsku kada dobija posao kreativnog direktora za mušku liniju u Ciriškom modnom brendu za koji je radio dve godine. Godine 2018. dobija poziv da postane deo redakcije srpskog izdanja magazina ELLE kao modni stručni saradnik. Od 2018. do 2020. radio je za časopis Men’s Health srpsko izdanje u kome je uređivao modne strane. Usavršavanjem svog zanata u Hrvatskoj, Švajcarskoj i Italiji put ga navodi na kostimografiju u koju se zaljubljuje. Iskustvo kostimografa stekao je kroz brojne projekte, plesne predstave, pozorišne predstave, kratke filmove, prestižne događaje i mnoge druge anganžmane.

Inspirisan arbitrima stila kao što je Sir Antoni Idn, Igor voli da kaže da stvara po magičnoj formuli koja nalaže da uvek treba biti pola koraka iza aktuelne mode i dva koraka ispred nje u budućnost jer to čini stil i nepogovornu eleganciju.