ABOUT

IGOR JAGYCH je autorski modni brend osnovan 2017. godine u Beogradu. Odiše minimalističkim dizajnom i “effortless” elegancijom. Svi komadi garderobe proizvode se u manjim količinama i šiju se od materijala visokog kvaliteta koji dolaze iz svih krajeva sveta. Odeća se izrađuje od strane dizajnera lično i njegovog malog tima sa velikom pažnjom, ljubavlju i posvećenošću do najsitnijeg detalja. Brend je isključivo okrenut kreiranju ready-to-wear garderobe.

Igorova ideja vodilja je da kreira odeću koja će trajati duže od jedne sezone, s toga dizajnira po formuli koja nalaže da uvek treba biti inspirisan prošlošću ali sa fokusom ka budućnosti jer u tom međuprostoru leži definicija bezvremenog stila.

“Kredo mog rada je: možda odelo ne čini čoveka, ali dosta govori o njemu. Odeća je tu da prikaže našu ličnost a naša ličnost da oplemeni ono što nosimo.”

Pored sezonskog asortimana odeće, u okviru modne linije postoji ekskluzivna usluga custom-madeOva usluga uključuje dizajn i izradu kreacija posebno rađenih po Vašim potrebama i željama koja podrazumeva rad sa Igorom lično.

 Modni brend IGOR JAGYCH privukao je pažnju javnosti za veoma kratak vremenski period, pre svega svojim nesvakidašnjim pristupom modi, dizajnom i pričom koja ga opisuje. Originalnost brenda prepoznali su modni magazini ELLE i Harpers Bazaar, Politikin Bazar, magazin Gloria i inostrani magazini poput ruskog Art of Portrait, na čijim stranicama su i objavljene naše kreacije; kao i u mnogim drugim štampanim i internet medijma.

I na kraju, osnivač brenda je Igor Jagić, rođen u Beogradu 3. jula 1989. Osnovne akademske studije završava 2013. godine na Univerzitetu Singidunum, odsek industrijski dizajn i inženjerski menadžment. Nakon što je ispunio svoju dugu karijeru profesionalnog modela, odlučuje da se fokusira na stajling. Tada započinje karijeru stiliste gde je sarađivao sa mnogim poznatim ličnostima. Po završetku studija odlazi u Švajcarsku kada dobija posao kreativnog direktora za mušku liniju u Ciriškom modnom brendu za koji je radio dve godine. Godine 2018. dobija poziv da postane deo redakcije srpskog izdanja magazina ELLE kao modni stručni saradnik. Od 2018. do 2020. radio je za časopis Men’s Health srpsko izdanje u kome je pomagao uređivanje modnih strana. Usavršavanjem svog zanata u Hrvatskoj, Švajcarskoj i Italiji put ga navodi na kostimografiju koju takođe upisuje u svoj radni portfolio; radivši na mnogobrojnim projektima poput plesnih i pozorišnih predstava, kratkometražnih filmova, prestižnih kulturnih događaja i mnogih drugih anganžmana.