ABOUT

IGOR JAGYCH je niche modni brend osnovan 2017. godine u Beogradu. Odiše svedenim krojevima, minimalističkim dizajnom i modernom stilizacijom. Brend je nastao sa idejom kako bi se stajling istakao kao medijum putem koga se neverbalnim putem komunicira životna estetika pojedinca. Svi komadi garderobe, koji se proizvode u mnogo manjim količinama, izrađeni su od najfinijih materijala koji dolaze iz svih krajeva sveta.


Kreacije su spravljene lično od strane dizajnera i njegovog malog tima sa velikom pažnjom, ljubavlju i posvećenošču do najsitnijeg detalja. Pravilo našeg brenda jeste da se sačuva autentičnost. Trudimo se da svim klijentima damo jasnu priču koja stoji iza procesa izrade odeće sa ciljem kako bismo se na bližem nivou povezali sa našim konzumentima. Fokus nam je uvek na suštini, a to je storytelling brenda.

Prosede mog rada kao modnog kreatora je: možda odelo ne čini čoveka, ali dosta govori o njemu. A ličnost? Ona svojom emanacijom oplemenjuje odeću.”

Brend je namenjen onima koji su u skladu sa sobom i koji žive svoju originalnosti. Svaka kolekcija ima novu priču, ali sve dele jednu istu vrednost, a to je važnost da otkrijemo svoju posebnost i prihvatimo je.

Pored osnovnog sezonskog asortimana, u okviru modnog brenda postoji ekskluzivna usluga custom-made koja uključuje dizajn i izradu kreacija posebno rađenih po potrebama klijenata, koja podrazumeva rad sa Igorom lično.

Inspirisan arbitrima stila kao što je Ser Anthony Eden, Igor voli da kaže da stvara po magičnoj formuli koja nalaže da uvek treba biti pola koraka iza aktuelne mode i dva koraka ispred nje u budućnost jer to čini stil.

Brend IGOR JAGYCH privukao je pažnju javnosti za veoma kratak vremenski period, pre svega svojim nesvakidašnjim pristupom modi, dizajnom i pričom koja ga opisuje. Kvalitet brenda prepoznali su modni magazini ELLE i Harpers Bazaar i magazini poput ruskog Art of Portrait, na čijim stranicama su i objavljene naše kreacije.

I na kraju osnivač brenda je Igor Jagić, rođen u Beogradu 3. jula 1989. Osnovne akademske studije završava 2013. godine na Univerzitetu Singidunum, odsek industrijski dizajn i inženjerski menadžment. Nakon što je ispunio svoju dugu karijeru profesionalnog modela, odlučuje da se fokusira na stajling. Tada započinje karijeru stiliste gde je sarađivao sa mnogim poznatim ličnostima. Po završetku studija odlazi u Švajcarsku kada dobija posao kreativnog direktora za mušku liniju u Ciriškom modnom brendu za koji je radio dve godine. Godine 2018. dobija poziv da postane deo redakcije srpskog izdanja magazina ELLE kao modni stručni saradnik. Od 2018. do 2020. radio je za časopis Men’s Health srpsko izdanje u kome je uređivao modne strane. Usavršavanjem svog zanata u Hrvatskoj, Švajcarskoj i Italiji put ga navodi na kostimografiju u koju se zaljubljuje. Iskustvo kostimografa stekao je kroz brojne projekte, plesne predstave, pozorišne predstave, kratke filmove, prestižne događaje i mnoge druge anganžmane.