FASHION EXIBITION SEDMA DIMENZIJA FW21
December 28, 2021

Modna izlоžba SEDMA DIMENZIJA podržana od strane kompanije ZEPTER 

Mesto i datum održavanja 23.12.2021. hotel Zepter u Beogradu.

Modeli: Mirjana Bekčić, Jovana Ikonić, Marija Škrbić, Zorana Kocorep, Dorotea Lučić, Isidora Radulović, Irena Jagić

Koreografija: Jovana Ikonić

 

Reč autora modne izložbe i modnog kreatora:

“Dobrodošli u sedmu dimenziju. Ovde je sve drugačije, a nema ničeg novog. Realnost je poprimila neuobičajena pravila. Sve je različito a opet sve je zapravo isto. Sedma dimenzija će nam pokazati kako da ostanemo dosledni onda kada situacije oko nas izgledaju nerešivo, a prepreke skoro nepremostive. Energija sedme dimenzije ukazuje na to da ćemo zahvaljujući svim izazovima steći veće strpljenje, mudrost i dalje nastaviti snažnije.

Pred Vama je sedam stajlinga koji su isto tako isti, a totalno drugačiji. Moda danas više nije ona koje se sećamo od pre. Živimo realnost u kojoj je neophodna udobnost, komotitet, slodoba u kretanju I nadasve praktičnost. Moda danas  teži ka tome da ima svoju svrhu I namenu. Tu je i sedam različitih žena, različitih života i karaktera. Godine nisu važne kao ni fizička konstitucija i izgled. One (modeli) predstavljaju novu realnost u koju smo uplovili, konačno kao jedno. Koreografija oslikava dinamiku savremene žene, a realizovala je koreografkinja Jovana Ikonić koja je ujedno bila i model.

U sedmoj dimenziji povezanost sa sobom i drugima od krucijelne je važnosti. Ova nova dimenzija zna za važnost drugačije percepcije pogleda na svet oko sebe. Meni to odgovara jer i sam biram kako ću da doživim događaje oko sebe i zato stalno nosim “ružičaste naočare” koje život čine daleko lepšim nego što često ume da bude.

Sada već znate da je modna izložba i kolekcija za jesen zimu 20212022 ”Sedma dimenzija” nastala sa vizijom da proslavimo novu realnost koja je naizgled ista, a potpuno drugačija.

Promena je neminovna. A mi? Mi imamo jednostavan zadatak,  da se uskladimo sa njom.

 

Srdačno,

Igor.